FAQ

FAQ

Om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben wij de meest gestelde vragen voor jou opgesteld en beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.
Veelgestelde vragen

Zodra er sprake is van een match voor de stageplaats tussen de stagiair en het bedrijf, dan dient de bemiddelingskosten te worden overgemaakt.

Bonaire is veilig en kan worden beschouwd als een groot dorp, waar het dorpsgevoel overheerst. Natuurlijk zijn er wel een aantal plekken net als in Nederland, waar wij het je niet aanraden om met name ’s nachts alleen naar toe te gaan.

Als stagebureau Bonaire staan wij graag in contact met de stagebegeleiders van jouw school om de eisen/voorwaarden van jouw stage te bespreken en jouw ontwikkeling te begeleiden, waarborgen en te beoordelen.

Ja, het is mogelijk gebruik te maken van onze service voor het zoeken van geschikte woning. Hierbij dient u wel rekening te houden met bijkomende kosten.

De kosten voor het levensonderhoud op Bonaire liggen iets hoger dan in Nederland. Om je een indicatie te geven van de kosten ben je voor boodschappen al gauw $80 per week kwijt op basis van een persoonshuishouden. De kosten voor elektriciteit en water bedragen bij gemiddeld gebruik ongeveer $100 totaal per maand. Op Bonaire is er geen sprake van aangelegde gasleidingen, indien uw woning over gas beschikt dan zijn hier kosten per gasfles aan verbonden.

De stages die wij verzorgen kunnen op twee manieren tot stand komen. De eerste manier komt tot stand bij een verzoek vanuit een bedrijf. Van daaruit komen de vacatures op onze Facebook-pagina tot stand. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om door het concreet invullen van het inschrijfformulier  voor jou op zoek te gaan naar een ideale, passende stageplaats.

Nee, Bonaire hanteert de wetgeving voor de BES eilanden. Deze wetgeving is gebaseerd op een mix van de voormalige Antilliaanse wetgeving en de Nederlandse wetgeving. Voor meer informatie hierover kan je kijken op: http://wetten.overheid.nl/BWBR0028142/2016-02-01

Stagebureau Bonaire streeft ernaar om zoveel mogelijk stages te verzorgen bij bedrijven erkend via de SBB in Nederland. Op dit moment kan het voortkomen, dat een bedrijf echter nog niet erkend is door de SBB, maar een aanvraag kan altijd ingediend worden.

Als je langer dan 3 maanden stage gaat lopen op Bonaire dan dien je een: Verklaring toelating van rechtswege aan te vragen. Aan de aanvraag voor deze procedure zijn bijkomende kosten verbonden. Het formulier is te vinden op: http://www.rijksdienstcn.com/rijksdienstcn.com/up1/ZuubdtuIqM_MBES08_web.pdf

Op dit moment is er geen mogelijkheid om een subsidie aan te vragen voor een stage op Bonaire.

Staat jouw vraag er niet tussen?